Diensten

Wat kan Media-Text voor jou betekenen?

Als tekstschrijver ben ik de hele dag met het schrijven van teksten bezig. Hierdoor denk je misschien dat iedere dag hetzelfde is, maar dat is absoluut niet het geval. Ik schrijf allerlei soorten teksten voor verschillende doelgroepen en over uiteenlopende onderwerpen. Dit maakt maakt mijn werk leuk en divers. Ben je benieuwd waar je mij allemaal voor in kunt schakelen? Hieronder staan mijn belangrijkste diensten op een rijtje.

Aangezien ik SEO-tekstschrijver in Overijssel ben, verbaast het je waarschijnlijk niet dat ik webteksten schrijf. Onder deze noemer vallen in principe alle teksten voor websites. Heb je teksten nodig voor je site? Dan kun je hier mijn contentabonnement voor afsluiten. Jij kiest het soort tekst dat je nodig hebt en ik lever hem op de afgesproken datum aan. Hierdoor heb jij hier zelf geen omkijken naar. Als je dit abonnement afsluit, kun je kiezen uit de volgende tekstsoorten:

Homepage

De homepage is vaak de eerste pagina van een website. Typt iemand het adres van je website in? Dan komt hij op de homepage terecht. Dit gebeurt weliswaar steeds minder, maar dit betekent niet dat de homepage niet belangrijk is. Dankzij het menu of het logo kunnen bezoekers via een onderliggende pagina alsnog op je homepage belanden. Optimaliseer je de tekst op je homepage voor zoekmachines? Dan vergroot je bovendien de kans dat mensen op deze pagina terechtkomen. Door de juiste interne links toe te voegen, vergroot je bovendien de kans dat ze doorklikken.

Landingspagina's

In principe is een landingspagina niets meer dan een pagina waarop iemand landt. Dit kan gebeuren via een online advertentie of social media campagne, maar ook via een zoekmachine als Google. Het doel van een landingspagina is om de bezoeker over te halen een vervolgstap te ondernemen, zoals het kopen van een product of het afnemen van een dienst. Je kunt een landingspagina bovendien gebruiken om contactgegevens te verzamelen voor het versturen van een nieuwsbrief. Optimaliseer je de tekst op deze pagina voor zoekmachines? Dan wordt hij beter vindbaar en dat kan uiteindelijk in meer klanten resulteren.

Betere online vindbaarheid in Google

Categoriepagina's

Verkoop je online producten? Dan zijn categoriepagina’s onmisbaar. Op zo’n pagina laat je alle producten zien die tot dezelfde productgroep behoren. Hierdoor maak jij het voor bezoekers een stuk makkelijk om te navigeren op je website. Ze hoeven zich niet zelf een weg te banen door alle producten, maar worden hierbij geholpen. Voorzie je deze pagina’s van unieke en waardevolle content? Dan kunnen ze je bovendien helpen om beter online vindbaar te worden.

‘Over ons/Over mij’-pagina

Een ‘Over ons/Over mij’-pagina is in mijn ogen onmisbaar op de website van je bedrijf. Helaas zijn er genoeg ondernemers die het belang van deze pagina onderschatten. Besteed je aandacht aan de ‘Over ons/Over mij’-pagina? Dan geef je een gezicht aan je bedrijf. Dit kan tot meer klanten leiden, want mensen doen liever zaken met iemand die ze ‘kennen’ dan met een anoniem persoon. Met deze pagina creëer je een gevoel van vertrouwen en laat je zien dat echte mensen zich inzetten voor de producten en/of diensten die levert.

Blogs

Blog SEO tekstschrijver Overijssel

Wil jij je website regelmatig van nieuwe content voorzien? Dan kan een blogpagina uitkomst bieden. Op deze pagina publiceer je uitsluitend blogs. Dit zijn teksten met een informatief of inspirerend karakter en een persoonlijk tintje. Als je een hovenier bent, kun je bijvoorbeeld een blog schrijven met tips om een tuin zomer- of winterklaar te maken. Een blog schrijf je niet voor niets, want hiermee kun je meer bezoekers naar je website trekken. Hiervoor moet je kennis van Search Engine Optimization (SEO) hebben en weten hoe je dit toepast. Blogs kunnen uiteindelijk tot nieuwe klanten leiden, waardoor je er indirect mogelijk zelfs geld aan verdient.

Productteksten

Voordat een bezoeker van je website een product of dienst bij je afneemt, wil hij hier eerst wat meer over weten. Productteksten zijn hier geschikt voor, want ze geven iemand tekst en uitleg over een product of dienst. Schrijf je een saai, eentonig stukje tekst? Dan overtuig je de lezer misschien niet om tot aankoop over te gaan en dat wil je voorkomen. Naast prikkelend moet een producttekst ook online vindbaar zijn. Als mensen jouw producten en/of diensten niet online kunnen vinden, kunnen zij ze ook niet afnemen. Reden genoeg om productteksten te laten schrijven door een ervaren en professionele tekstschrijver.

Nieuwsbrieven

Het versturen van een nieuwsbrief klinkt misschien wat ouderwets, maar toch zijn er nog steeds veel bedrijven die er gebruik van maken. Niet gek, want het is een goede manier om een relatie op te bouwen met (potentiële) klanten. Daarbij komt dat je een nieuwsbrief in kunt zetten om je producten of diensten aan de man te brengen. Verstuurt jouw bedrijf een nieuwsbrief, maar weet je niet goed wat je hierin moet vertellen? Of worstel je elke keer weer met het samenstellen hiervan? Dan kan ik je hierbij helpen. Ik heb ervaring met het opstellen en versturen van nieuwsbrieven, waardoor ik weet hoe ik dit aan moet pakken.

Nieuws- en persberichten

Heb je een nieuwe vestiging geopend, breng je een nieuw product op de markt of wil je iets anders over je bedrijf delen met de buitenwereld? Doe dit dan via een nieuws- of persbericht. Zo’n  tekst kun je niet alleen op je eigen website plaatsen, maar ook versturen naar de lokale krant of andere (online) media. Als je het lastig vindt om zelf een nieuws- of persbericht in elkaar te zetten, ben ik je graag van dienst. Tijdens mijn opleiding journalistiek heb ik talloze nieuws- en persberichten geschreven, waardoor dit voor mij gesneden koek is.

Nieuwsberichten SEO vriendelijk

Redigeren

Sommige ondernemers schudden zonder moeite zelf een tekst uit hun mouw. Geldt dit ook voor jou, maar ben je niet zo goed in de Nederlandse spelling en grammatica? Laat de teksten dan door mij redigeren. Jij levert ze aan, ik bekijk ze en voer eventueel aanpassingen door. Vervolgens stuur ik de tekst weer terug en is deze klaar om te gebruiken.

Updaten bestaande content

Naast het schrijven van nieuwe teksten kun je mij ook inhuren voor het updaten van bestaande content op je website. Jij vertelt mij welke content verouderd is en ik lees dit door. Tijdens het lezen formuleer ik zinnen net even wat anders of breid ik ze iets uit. Indien gewenst kan ik ook oude, achterhaalde informatie uit de tekst verwijderen en de tekst uitbreiden. Hierdoor ben je verzekerd van een actuele website.

Social media beheer

Social media beheer uitbesteden aan SEO-tekstschrijver

De gemiddelde Overijsselse ondernemer heeft tegenwoordig niet alleen een eigen website, maar is daarnaast ook actief op social media. Een goede zet, want dit helpt je om naamsbekendheid te creëren en kan je online vindbaarheid vergroten. Je moet in dat geval wel regelmatig iets nieuws plaatsen op de verschillende platformen waarop je actief bent. Schiet dit er nogal eens bij in? Laat je social media dan door mij beheren. Je hoeft hier zelf dan niet langer naar om te kijken, maar je houdt je kanalen wel up-to-date.

Schrijfhulp

Vind je het leuk om zelf zo nu en dan iets over je bedrijf te schrijven, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Dan neig je er misschien naar om de teksten te laten schrijven door een tekstschrijver. Toch hoeft dit niet, want ik kan je ondersteunen bij het schrijven van teksten. Ik leer je hoe je goede teksten schrijft en waar je rekening mee moet houden om ze online vindbaar te maken. Na een aantal lessen ben je in staat om zelf verschillende soorten teksten voor je bedrijf te schrijven. Hierdoor hoef je in de toekomst geen tekstschrijver meer in te huren.

Contactgegevens
Contactformulier


    Scroll naar boven